Előfizetői tartalom

Új magyar befektetés robban be 2016-ban

Jelentősen felbolydulhat jövőre a magyar befektetési piac: az MNB október 1-jétől bevezeti a bankoknak a Jelzáloghitel-finanszírozás Megfelelési Mutatót (JMM), ezzel pedig mintegy 300 milliárd forintnyi új jelzáloglevél kerülhet a piacra. Egyelőre úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők ugranak majd rá leginkább az új papírokra, de a bankoktól úgy tudjuk, dedikáltan a lakosság számára is készülnek meglepetésekkel. Megkérdeztük a hazai alapkezelőket, mint az új jelzáloglevelek lejegyzésében egyik legérdekeltebb befektetői kört, mit várnak az új szabályozástól, a jelzálogbankok pedig elárulták, milyen feltételű jelzáloglevelek kibocsátását tervezik jövőre.

Idén február elején tudta meg a Portfolio, hogy az MNB a bankrendszer forint eszközei és forrásai közötti lejárati eltérés csökkentése érdekében előírja, hogy a jelzáloghiteleket legalább 15%-ban hosszú forrásokból kell finanszírozni. Később kiderült, ennek érdekében a jegybank 2016. október 1-től bevezeti a JMM-et, amelynek kétféleképpen felelhetnek meg a bankok: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés