Előfizetői tartalom

Milliárdos gigaprojekt zajlik a háttérben az MKB-nál

Turzó Ádám Pál
Miközben a média az MKB szanálásától és vevőkeresésétől hangos, kevesebben tudják, hogy az MKB lehet az egyik első fecske a magyar nagybankok között, amely végre rászánja magát a számlavezető rendszerének lecserélésére. Ez egy több milliárd forintos, minimum egy évig tartó projekt, ami rengeteg munkával jár. De ahogy Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes a Portfolio-nak elárulta, pár éven belül megtérülő befektetésről van szó. Éves szinten ugyanis több száz millió forintot is meg tud spórolni a bank az üzemeltetési költségek és támogatási díjak csökkenésén. A projekt befejeztével az MKB egy nagyobb akvizíciót is képes lesz jóval könnyebben lebonyolítani, és egy sor más előnye is lesz a rendszercserének.

Hogyan néz ki a rendszercsere?Az MKB-nál már tavaly végignézték a szállítók ajánlatait, megpályáztatták őket, majd a győztes kiválasztása után elkezdték a projekt előkészítését. Idén az első negyedévben tervezik meg az alaprendszer cseréjének részleteit: ez azt jelenti, hogy a szállító ajánlása alapján megnézik, mely folyamatokat cserélnek le, és melyeket tartanak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái