Előfizetői tartalom

Reménysugarak a CIG Pannóniánál (2.)

Az előző negyedévek trendjébe illeszkedő, 179 millió forintos adózás utáni eredményt ért el 2015 utolsó három hónapjában a CIG Pannónia. A ma reggel közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentés fontosabb részletei (magyar számviteli szabályok szerint):mivel egy évvel korábban egy nagy egyszeri tétel sújtotta a biztosítót, a tavalyi 688 millió forintos éves profit a legnagyobbnak számít az életbiztosító történetében, nagyon vegyes a kép a díjbevételek szempontjából: az év egészében az életbiztosítási díjbevételek 1,5%-kal nőttek, ezen belül a folyamatos díjak viszont 1,2%-kal csökkentek, a negyedik negyedévben pedig a teljes életbiztosítási díjbevétel 7,7%-kal visszaesett, a folyamatos díjak viszont 1,9%-kal nőttek, egyértelműen jó hír viszont, hogy az új szerzésekben három éve nem látott teljesítményt produkált a CIG Pannónia (820 millió forintnyi friss állománydíj), és sokat erősödött a saját hálózat, fennállásának első nyereséges évét zárta a vagyonbiztosítói érdekeltség (CIG EMABIT), a Pannónia CIG Alapkezelő pedig rekordnak számító, 580 millió forintos nyereséget hozott.Eredményszempontból összességében nem hozott különösebb meglepetést a gyorsjelentés, a díjbevételek vegyesen alakultak, az új szerzések viszont biztatóak.

Biztosítás 2016 A magyar biztosítási piac helyzetével foglalkozunk egy hét múlva sorra kerülő Biztosítás 2016 konferenciánkon! Információ és jelentkezés Előzetes elemzői becslés ezúttal sem érkezett a CIG Pannónia negyedik negyedéves gyorsjelentéséhez. A negyedik negyedévben 4,4 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés