Előfizetői tartalom

Harapófogóban a biztosítók? Mit hoz a jövő?

Tőzsdére lépett az NN Group 2014-ben, azóta az út azonban a legkevésbé sem volt sima a biztosítók számára. Az EU-s és hazai szabályozási környezet változása, az alacsony hozamok, valamint a magyar biztosítási piac kevésbé dinamikus növekedése akadályokat gördítettek a biztosítók útjába, Lard Friese, az NN Group vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjújában kifejtette, hogy élte meg a társaság a nehézségeket és milyen jövőt jósolnak a hazai biztosítási szektornak.

Miután a banknak adott állami tőkejuttatás miatt az Európai Bizottság ezt elvárta, leválasztották a biztosítási üzletágat az elmúlt években az ING-ről. Így jött létre az NN Group, amelyet 2014 júliusában külön is bevezettek az amszterdami tőzsdére, Magyarországon pedig a legnagyobb életbiztosítóként működik tovább. Miben más a biztosítócsoport stratégiája ma, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés