Előfizetői tartalom

Díszes társaság az MKB mögött - Sírjunk vagy nevessünk?

Nagyokat lehetne vitázni arról a 37 milliárd forintos eladási árról, ami az MKB eladása nyomán most a Szanálási Vagyonkezelőt illeti, még nagyobb találgatás kezdődhet azonban arról, kié lesz valójában ez év közepétől Magyarország egyik legnagyobb (igaz, jócskán összement) bankja. Mivel a luxemburgi Blue Robin és a magyar Minerva által kezelt Metis befektetőinek kiléte titkos, most inkább azt próbáljuk bemutatni, mi mennyi az MKB-nál. Éves beszámoló híján nincs könnyű dolgunk, de kis bátorsággal annyi következtetést azért levonhatunk, hogy eredménytermelő képességéhez képest sokat, könyv szerinti értékéhez képest viszont keveset fizetnek a vevők a bankért. Az eredménytermelő képesség persze még bőven javítható, így néhány év múlva nagy nyereséggel is kiszállhatnak belőle az új tulajdonosok, ha beválik a tervük. Az állami költségvetés egyenlege változatlan: 17 milliárdot bukott a kalandon.

Hitelezés 2016 A bankszektor aktualitásairól szól Hitelezés 2016 konferenciánk, amelyre már lehet regisztrálni. Információ és jelentkezés Mi történt az MKB-nál?Először is nehezen áttekinthető, milyen tulajdonosi változások és pénzmozgások történtek 2014 nyara óta az MKB Bank háza táján, ezért most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés