Előfizetői tartalom

Kíváncsi vagy, mennyit hozott idén a nyugdíjpénztárad? Itt megnézheted

Jól teljesített idén eddig a négy megmaradt hazai magánnyugdíjpénztár: a legnépszerűbb portfóliók már 3-3,5%-os hozamot termeltek a tagoknak, könnyen lehet, hogy a tavalyi 7-8%-os éves hozamot is felülmúlhatják az idei számok. Taglétszámban is nagyjából tartják magukat a pénztárak, miközben eddig mindegyik szereplő teljesíteni tudta a havi 70%-os tagdíjfizetői arányt. A tagdíjfizetések mellett szorgosak a pénztártagok az adományokkal is, van olyan pénztár, ahol idén már 200 millió forint feletti támogatás folyt be a tagoktól.

Mindenhol megvan a 70%Nagyjából tartják taglétszámukat a hazai magánnyugdíjpénztárak, a legutóbbi felmérésünk óta csak kis mértékben csökkent a taglétszám, a nem fizető tagok száma viszont jelentősen nőtt, főként a Horizontnál: a novemberi 6000 főhöz képest 10 000 főre. A pénztárak már korábban is elmondták, hogy igyekeznek a tagdíjat nem fizető tagokat rávenni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés