Előfizetői tartalom

Ordas nagy kamu az egész alternatív bankszektor?

A bankokat a P2P hitelezéssel riogató tanulmányok után egy ezekkel homlokegyenest ellentétes következtetésre jutó tanulmányt adott ki a Deloitte. Szerintük a bankoknak semmi félnivalójuk nincs az alternatív hitelezőként is emlegetett cégektől, mert ezek csupán az ultraalacsony kamatkörnyezet "szörnyszülöttei". Ha a bankok nem tesznek semmit, és a kamatok sem emelkednek, akkor is csak legfeljebb a hitelpiac 6 százalékát hódítják le tőlük, de valószínűbb, hogy 1 százalék alatt marad majd a részesedésük - jósolják.

Az alternatív, vagy P2P hitelezőkként, és "marketplace lenderként" is ismert cégekről eddig készített nagyobb lélegzetvételű tanulmányok szinte kivétel nélkül arra a következtetésre jutottak, hogy a bankok a legalapvetőbb tevékenységüket, a hitelezést joggal félthetik, és valamit tenniük kell. A személyek közötti (P2P) hitelezéssel foglalkozó digitális hitelezők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés