Előfizetői tartalom

Ordas nagy kamu az egész alternatív bankszektor?

Turzó Ádám Pál
A bankokat a P2P hitelezéssel riogató tanulmányok után egy ezekkel homlokegyenest ellentétes következtetésre jutó tanulmányt adott ki a Deloitte. Szerintük a bankoknak semmi félnivalójuk nincs az alternatív hitelezőként is emlegetett cégektől, mert ezek csupán az ultraalacsony kamatkörnyezet "szörnyszülöttei". Ha a bankok nem tesznek semmit, és a kamatok sem emelkednek, akkor is csak legfeljebb a hitelpiac 6 százalékát hódítják le tőlük, de valószínűbb, hogy 1 százalék alatt marad majd a részesedésük - jósolják.

Az alternatív, vagy P2P hitelezőkként, és "marketplace lenderként" is ismert cégekről eddig készített nagyobb lélegzetvételű tanulmányok szinte kivétel nélkül arra a következtetésre jutottak, hogy a bankok a legalapvetőbb tevékenységüket, a hitelezést joggal félthetik, és valamit tenniük kell. A személyek közötti (P2P) hitelezéssel foglalkozó digitális hitelezők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái