Előfizetői tartalom

Kihagyták a befektetési nagyágyúk az év üzletét

Portfolio
Alig több mint egy éve a LinkedIn részvénye mindenkori csúcsokat döntögetett 269 dolláros árfolyamával, viszont az ezt követő néhány hónapban egészen 98,25 dollárig esett vissza a papír értéke. Hiába imádják az alapkezelés sztárjainak tartott hedge fundok a tech-részvényeket, a LinkedIn sosem volt népszerű a körükben, így most abból sem tudtak nyereséget szerezni, hogy a Microsoft megveszi a céget - írja a Forbes.

A LinkedIn legnagyobb tíz részvényese között egy hedge fund sincs, helyette inkább a "sima" alapkezelők, mint a Capital Group, a T. Rowe Price, a Vanguard, vagy a BlackRock foglalnak helyet a listán.Ez azt jelenti, hogy a mostanában igencsak gyengélkedő hedge fundok most egy 47 százalékos részvényárfolyam-ugrásról maradtak le.Szerencsére van pár kivétel, például az Eminence 1,2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés