Előfizetői tartalom

Sorra szűnnek meg a biztosítók és a brókercégek Magyarországon

Portfolio
Három biztosító (az Astra és két egyesület), valamint a Quaestor, a BudaCash és a Hungária mellett három (összesen hat) brókercég fejezte be a tevékenységét tavaly Magyarországon. A biztosítók számára az alacsony hozamkörnyezet és a Szolvencia II követelmények, a pénztáraknak pedig a vállalatirányítási és finanszírozási problémák jelentik a legnagyobb kockázatot - közölte friss jelentésében az MNB. Az MNB etikus életbiztosítási koncepciója részeként a jegybank unit-linked ajánlása várhatóan a jövő héten nyilvánossá válik. Csökkent a takarékok részesedése a hitelpiacon, de az FHB belépése az integrációjukba komparatív előnyökkel is járhat a jegybank szerint.

Ma teszi közzé az MNB a "Bankszektoron kívüli pénzügyi piacok kockázati jelentését" második alkalommal (tavaly volt az első). A kiadvány a jegybank mai sajtóbeszélgetésén elhangzottak alapján több érdekességet is tartalmaz.A lakosság megtakarítása az elmúlt öt évben 10 ezer milliárd forinttal bővült, ennek a legnagyobb nyertese a tőkepiac 55%-os növekedésével.Biztosítók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái