Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha Kína tényleg összeomlik egyik pillanatról a másikra?

Kínában látszólag minden rendben van, kezelhető szinten az államadósság, a költségvetési deficit pedig még Európában sem számítana rossznak. Persze. A hivatalos adatok szerint. Ezzel szemben a nem hivatalos adatok szerint már 10-15 százalékos deficittel, kétszer nagyobb államadóssággal kellene számolni, az árnyékbankrendszer hatalmas kockázatokat rejt és még a biztosítóknál sincs minden rendben. Most akkor kell aggódni?

Kína eladósodik - De mennyire?Régóta tartja magát a sztereotípia, hogy amikor a kínai gazdaság jelentősen lassul, akkor Peking hirtelen megtalálja a gázpedált, és újabb költekezéssel kormányozza vissza növekvő pályára Kínát, és ezzel életben tartja az ország pénzügyi rendszerét. Az optimista hivatalos deficitadatokkal alátámasztva ez eddig megnyugtatóan hangzott. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés