Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénztárra bíztad a pénzed? - Nézd meg, hogyan teljesít!

Friss tartalommal idén újra elérhető a Portfolio oldalán az önkéntes nyugdíjpénztárak teljesítményértékelése. A hazai pénztártagok főként a pénzintézeti hátterű kasszákban bíznak, pedig átlagos, komplexen (nem csak a hozamok alapján számított) teljesítményük alapján nem ezek voltak a legjobbak tavaly. A legjobbak dobogójára főként a munkáltatói pénztárak kerültek fel, de azért érdemes jól körülnézni a piacon, mivel pénztár és pénztár között is nagy különbségek vannak. Ide (vagy az oldal legalján található boxra) kattintva elérheted a részletes adatokat bemutató aloldalt, amelyek Matits Ágnes nyugdíjszakértő számításain alapulnak.
A közepes pénztárak teljesítettek a legjobbanA pénztárakat nem csak hozamok alapján állíthatjuk sorrendbe, Matits Ágnes a komplex teljesítményértékelést is elvégezte. A költségszint, a működési kockázatkezelés, a vagyonkezelés és a hozamteljesítmény alapján megállapított összteljesítmény a közepes méretű kasszáknál lett a legjobb, ezek a pénztárak átlagosan...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái