Előfizetői tartalom

Megy a harc a magyar befektetőkért - De kik állnak nyerésre?

Az MNB legfrissebb statisztikái szerint az alacsony hozamkörnyezet ellenére tavaly 2%-os éves növekedéssel 22,5 milliárd forintos adózott nyereséget értek el a szolgáltatók. A piac azonban meglehetősen koncentrált, a tíz legnyereségesebb szereplő profitja a teljes szektor nyereségének közel 83%-át adja. Hasonló a helyzet a kezelt vagyonnál is, a hazai befektetők által befektetési alapokban tartott pénzek 90%-a tíz szolgáltatónál koncentrálódik. Kezelt vagyon alapján a legnépszerűbb szolgáltatók banki hátterűek, de vagyonarányos megtérülést nézve még a dobogó közelében sem járnak. Tavaly a K&H, a CIB és a Diófa vonzotta be a legtöbb friss ügyfélpénzt.

Az MNB legfrissebb, 2015-re vonatkozó Aranykönyve szerint a 2012-es mélypontot követően egyre jövedelmezőbb a hazai befektetési alapkezelői piac. A kockázatitőke-befektetőkkel együtt a szektor 26,3 milliárd forintos adózás előtti és 22,5 milliárdos adózási utáni eredményt ért el, az adózás utáni eredmény ezzel több mint 2%-os növekedést mutat a 2014-es adatokhoz képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés