Előfizetői tartalom

Még mi is meglepődtünk, milyen jól mennek a kötvények

Továbbra is fejtörést okoz a befektetési alapok piacán a lakossági állampapírok térnyerése, részben ezzel és az alacsony hozamokkal is magyarázható, hogy idén csökken a kezelt vagyon. Jó hír viszont, hogy mostanra a befektetők is beérték a piacot és már tudják, hogy az alacsony hozamok mellett felesleges a korábbi 5%-os vagy a feletti hozamokat keresni. Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója úgy látja, hogy a vegyes alapokban a gyenge értékesítési számok ellenére is van potenciál, a régiós tőzsdék közül pedig a román tőzsde okozhatnak még meglepetést a közeljövőben.

A nyugdíjaktól a befektetéseken keresztül mindenhol problémát okoznak az alacsony hozamok, nagyon úgy tűnik, hogy hosszú távon is erre kell berendezkedni. Az ügyfeleket mivel nyugtatjátok? Korábban még arról beszéltünk, hogy az ügyfelek időben leragadtak, ha a kamat 3% volt, ők még akkor is az 5%-ot keresték. Szerintem most már megérkeztek, látják, hogy alacsonyak a kamatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés