Előfizetői tartalom

A fél világot romba döntheti a legnagyobb német bank összeomlása

Palkó István
Az európai bankrendszer beteg embere és a világ legkockázatosabb bankja, egyúttal Európa legnagyobb gazdaságának pénzügyi ütőere és egészen a közelmúltig a világ öt legnagyobb befektetési bankjának egyike, a derivatív piac főszereplője. Veszélyes kombinációt testesít meg a Deutsche Bank, amelyet egyre többen az új Lehman Brothersként emlegetnek, nem alaptalanul: a bankot még mindig 2008 előtti bűnei kísértik, ezúttal egy saját tőkéjének ötödére rúgó amerikai bírság képében. Németország szégyenfoltja lehet a bankból, akár bukni hagyják, akár állami pénzből megmentik, e két forgatókönyv elkerülése pedig vért és verejtéket ígér a részvényeseknek.

Mi a baj a Deutsche Bankkal?Németország legnagyobb bankja negatív spirálba került: az alacsony hozamkörnyezet kamatmarzsot szűkítő hatása, a hosszú évek óta tartó, felemás sikerű méretcsökkentő üzemmód és a megroppant reputáció hármasára csak rátesz egy jókora lapáttal a Brexitből fakadó tőkepiaci bizonytalanság és a főként válság előtti szabálytalanságokhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái