Előfizetői tartalom

Állami pénzből turbózhatnák fel a magyar tőzsdét

Ha a Jeremie-alapok kifutnak, akkor a startupok és a korai fázisban finanszírozást kereső cégek nehéz helyzetbe kerülnek, mert ezeknél szinte nincs alternatívája a finanszírozásnak. A magántőke típusú tranzakciókat viszont Magyarország két legutóbbi felminősítése is támogatja, és a piac egészét is megmozgathatja, ha létrehoznának egy kifejezetten a kkv-k tőzsdére lépését segítő állami alapot - véli Svoób Ágnes, az Equilor Befektetési Zrt. Corporate Finance üzletágának vezetője. Az Equilornál is sok a tőzsdei bevezetés iránt érdeklődő cég, de hogy ebből mennyi IPO lesz, azt még nehéz lenne megmondani.

Portfolio: Kevés magántőke-befektető van a magyar piacon, a hazai befektetések zömét még mindig a Jeremie-alapok viszik a hátukon. Ön szerint mi kell ahhoz, hogy a magántőkések nagyobb aktivitást mutassanak? Svoób Ágnes: A startupoknál és a korai fázisú befektetéseknél, ahol jellemzően a Jeremie-alapok dominálnak, ennek a finanszírozási formának nincs valódi alternatívája....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés