Előfizetői tartalom

Állami pénzből turbózhatnák fel a magyar tőzsdét

Turzó Ádám Pál
Ha a Jeremie-alapok kifutnak, akkor a startupok és a korai fázisban finanszírozást kereső cégek nehéz helyzetbe kerülnek, mert ezeknél szinte nincs alternatívája a finanszírozásnak. A magántőke típusú tranzakciókat viszont Magyarország két legutóbbi felminősítése is támogatja, és a piac egészét is megmozgathatja, ha létrehoznának egy kifejezetten a kkv-k tőzsdére lépését segítő állami alapot - véli Svoób Ágnes, az Equilor Befektetési Zrt. Corporate Finance üzletágának vezetője. Az Equilornál is sok a tőzsdei bevezetés iránt érdeklődő cég, de hogy ebből mennyi IPO lesz, azt még nehéz lenne megmondani.

Portfolio: Kevés magántőke-befektető van a magyar piacon, a hazai befektetések zömét még mindig a Jeremie-alapok viszik a hátukon. Ön szerint mi kell ahhoz, hogy a magántőkések nagyobb aktivitást mutassanak? Svoób Ágnes: A startupoknál és a korai fázisú befektetéseknél, ahol jellemzően a Jeremie-alapok dominálnak, ennek a finanszírozási formának nincs valódi alternatívája....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái