Előfizetői tartalom

Milliárdokat bukhatnak a bankok a legújabb állampapíros akción

Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy csökkentik az állampapír-forgalmazóknak fizetett jutalékokat. A lépés előzetes becsléseink szerint 4-5 milliárd forintos mínuszt jelenthet a főként banki forgalmazóknak, ráadásul a banki csatornákon értékesített befektetési alapokra kapott jutalékok is visszaeshetnek. Ugyanakkor a (részben banki tulajdonú) alapkezelők örülhetnek, mivel ennek hatására csökkenhet a lakossági állampapírok kiszorító hatása a megtakarítási piacon.

Mi az ÁKK bejelentésének lényege?A Barcza György által bejelentett módosítás értelmében a Kamatozó Kincstárjegyekre (KKJ) fizetett eddigi 1%-os jutalék mértékét 0,8%-ra, a Féléves Kincstárjegyekre (FKJ) fizetett eddigi 0,5%-os forgalmazói jutalékot pedig 0,4%-ra csökkentik, míg a hosszabb lejáratú állampapíroknál (Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK), Bónusz Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés