Előfizetői tartalom

Nullszaldó körül egyensúlyoz az FHB

Alighanem az FHB-nál is örülnek a társasági adó tegnap bejelentett csökkentésének, a harmadik negyedévben ugyanis épp ez az adózási tétel húzta le negatív tartományba a bank eredményét. Néhány fontosabb részlet a csütörtöki piaczárás után közzétett gyorsjelentésből: 223 millió forintos adózott veszteséget szenvedett el a jelzálogbank, adózás előtti profitja viszont 200 millió forint lett. Jelentős mértékben, 18,5%-kal csökkent három hónap és 29%-kal hat hónap alatt a bank betétállománya a vállalati üzletágban bekövetkezett - sajtótámadásokkal összefüggő - betétkivonások miatt. Eközben a hitelállomány lényegében stagnált, a lakossági folyósítás 2%-kal visszaesett, a vállalati viszont 50%-kal nőtt az előző negyedévhez képest. A negyedik negyedév hitelállományát csökkenti, de a harmadik negyedév díjbevételeit növelte, hogy az OTP által beolvasztott Axa 35,5 milliárd forint refinanszírozott hitelállományt visszafizetett a jelzálogbanknak. A nem teljesítő hitelek aránya tovább csökkent (12,3%-on áll), öt éve volt utoljára ilyen alacsony a banknál. A társult vállalkozások a harmadik negyedévben 390 millió forinttal, az első három negyedév során 785 millió forinttal járultak hozzá az összes bevételhez, a Diófa Alapkezelő 153, illetve 505 millió forinttal. Elemzői várakozás ezúttal sem érkezett a gyorsjelentéshez.

A társaság hétfőn rendkívüli közgyűlést tart, új igazgatósági és felügyelő-bizottsági tagokat választ. A bank egyik várható új igazgatósági tagjával, Vida Józseffel éppen a napokban készítettünk interjút:Kapcsolódó cikkünk2016.11.16Együtt folytatják a takarékok és az FHBAhogy az előző negyedévben, úgy most is felemás az FHB gyorsjelentése az eredmény előjele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés