Előfizetői tartalom

Emberek, eltűntek a kamatok Magyarországon! (TOP 10 sztori - 6.)

Az idei volt az az év, amikor nagy valószínűséggel mélypontra érkeztek a kockázatmentes befektetések hozamai, és ezzel együtt a banki kamatok is Magyarországon. Nem egyszerűen a magas kamatok kora ért véget, hiszen az már évekkel ezelőtt megtörtént, hanem egyre nagyobb valószínűséggel a hozamcsökkenés időszaka is, ami a fix kamatozású eszközök felértékelődésére játszó befektetési stratégiák kifulladását ígéri. A totális hozamsivatag nagy vesztesei lehetnek befektetési oldalon a pénzügyi intézmények. Akik képesek rá (pl. a bankok), azok ezt részben a növekvő hitelezési volumennel kompenzálhatják, hiszen a szuperolcsó hitelek iránt viszont egyre nagyobb a kereslet.
Talán a magyar kötvényalapok (és részben a pénzpiaci alapok) befektetői azok a lakosság körében, akik a legközvetlenebbül érzékelik, amiről cikkünk bevezetőjében írtunk. A kötvényalapok teljesítményére ugyanis jótékony hatással volt az utóbbi évek hozamcsökkenési trendje, amely felértékelte az alapok portfóliójában lévő kötvényeket. Míg a lekötött bankbetétben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái