Előfizetői tartalom

Eltűnt a magyar bankfiókok negyede és a dolgozók tizede

A válság elejéhez, vagyis 2008 végéhez képest 25%-kal kevesebb fiókkal és 11%-kal kevesebb alkalmazottal működik a 10 legnagyobb magyar bank - mutatják a Portfolio saját számításai. A CIB-nél, az UniCreditnél, a Raiffeisennél és a Sberbanknál a fiókszám (és előbbinél a létszám is) közel felére esett. Tavaly mindkét szám kis mértékben csökkent csak a bankszektorban, ami már a beinduló üzleti aktivitással magyarázható. A digitalizáció azonban - különösen a fiókok esetében - a negatív tendencia folytatódását és a fiókok szerepének átértékelődését ígéri.
A 10 legnagyobb magyar bank alatt ezúttal a legnagyobb fiókhálózattal rendelkező, lakossági szolgáltatásokban is aktív kereskedelmi bankokat értjük. Alkalmazotti létszám szerinti sorrendjük az alábbi ábrán látható (az Erste volt az egyetlen, amely nem árulta el 2016-os létszámát, így nála a 2015-ös létszámmal számoltunk mindenhol).Az OTP vezető helyét semmi sem veszélyezteti...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái