Előfizetői tartalom

Magyarországra jön a világ legnagyobb alapkezelője

Magyarországon nyit új irodát a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője. A Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott mai sajtótájékoztatón bejelentették, hogy innovációs- és szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten az alapkezelő. A beruházással középtávon 500 új munkahely létrejöttére számít a magyar kormány, amely 280 millió forintos képzési támogatást is nyújt a BlackRocknak az új munkaerő kiképzéséhez.

Mit kell tudni a BlackRockról?A kezelt vagyon alapján a világ legnagyobb alapkezelőjének számító BlackRockot 1988-ban hozták létre. Az akkor még a BlackStone Csoport égisze alatt működő alapkezelő befektetési fókuszában a kötvénypiac állt, mostani nevét 1992-ben vette fel az alapkezelő. A céget 1999-ben vitték tőzsdére, akkorra már 165 milliárd dollárt kezeltek. Az egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés