Előfizetői tartalom

Megéri a nyugdíjkassza: 6-9%-os hozamot tettek zsebre a tagok

Az önkéntes- és magánkasszák is jól teljesítettek a tavalyi negyedik negyedévben, ezzel pedig átlagosan 6,2, illetve 8,6%-os hozamot értek el 2016-ban. Megérte tehát nyugdíjpénztári tagnak lenni, ennek ellenére az önkéntes és a magánkasszáknál is csökkent a taglétszám az utolsó negyedévben. Az év egészére nézve viszont taroltak az új belépők az önkéntes pénztáraknál, a 36 ezer új tag négy éve nem látott csúcsnak számít.

Csökkent a taglétszám, nőtt a vagyon az önkéntes pénztáraknálAz MNB legfrissebb statisztikái szerint tavaly december végén összesen 1,14 millió tagja volt az önkéntes pénztáraknak, ami 7 ezer fővel kevesebb, mint a harmadik negyedév végén, de még a 2015 végén mért taglétszám adatokhoz képest is 1%-os a visszaesés. A létszámcsökkenés oka, hogy a tagságukat megszüntetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés