FONTOS Napenergia: rekordmértékű tarifaemelés jön
 
Előfizetői tartalom

Durva sztoriba rángatták bele a magyar gazdagokat a bankok

Árgyelán Ágnes
A színfalak mögött javában folyik az egyeztetés az ÁKK és a lakossági állampapírokat forgalmazó bankok között, mivel kiderült, hogy néhány leleményes bank a privátbanki ügyfelek hitelezésével nemcsak az értékesített állampapír állományát dobta meg, hanem a pénztárcáját is hizlalta az extra forgalmazói jutalék bezsebelésével. Mindezt az állam számlájára. Az ÁKK megálljt parancsolt, készülődik a forgalmazói szerződésmódosítás, és még nem tudni, hogy ez az akció mekkora keresletkiesést jelent majd a lakossági állampapírok piacán. Ennek igyekeztünk utánajárni.

Mi a sztori?Az utóbbi hónapokban szoros egyeztetések folynak a bankok és az ÁKK között, miután kiderült: több bank is hitelt nyújtott (elsősorban privátbanki) ügyfeleinek ahhoz, hogy állampapírt vegyenek. Lényegében arról van szó, hogy az ebben az akcióban részt vevő bankok gyakorlatilag learbitrálták az államot: találtak egy másik lehetőséget is arra, hogyan tudnák maximalizálni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái