FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Megéri a nyugdíjkassza: jók a hozamok, és még nincs vége az évnek

Még csak az első negyedéven vagyunk túl, de az önkéntes és magánkasszák már az első hónapokban szép hozamokat értek el tagjaiknak az 1,5-2%-os vagyonarányos teljesítménnyel. A magasabb hozamot az év első három hónapjában a magánnyugdíjpénztárak tudták felmutatni, mindezt a kezelt vagyonon belül egy hangsúlyosabb részvényportfólióval. Az önkéntes kasszáknál jó hír, hogy 2300 fővel nőni tudott a taglétszám, míg a magánnyugdíjpénztáraknál folytatódik a létszámcsökkenés.

Nőtt a taglétszám és a kezelt vagyon is az önkéntes pénztáraknálAz MNB legfrissebb statisztikái szerint március végén összesen 1,14 millió tagja volt az önkéntes pénztáraknak, ami több mint 2300 fős növekedést jelent az előző negyedéves adatokhoz képest. Éves összevetésben ugyanakkor csökkenésről beszélhetünk, a 2016 első negyedévi 1,15 milliós taglétszámhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés