Előfizetői tartalom

Kettévált a lakossági piac, az állam bankja nagy dobásra készül

Lesz hatása a kamatfelár korlátozásának a lakáshitelek piacán, egyértelműen csökkenti a megtérülést a bankszektorban, de nem drámai módon, a Budapest Banknál pedig szinte egyáltalán nem - mondta a Portfolio-nak adott interjújában az MNB "fogyasztóbarát lakáshitel" koncepciójáról Fatér Gyula, a bank lakossági üzletágvezetője. A társaság továbbra is nagy hangsúlyt fektet a fogyasztási hitelekre, de idén a lakáshitel-piaci részesedését egyenesen duplázni szeretné. Az állampapírok visszaszorulása nem a megtakarítási piacon múlik majd, inkább a hitelpiacon - véli a szakember.
A legjobb lakáshitelek kikalkulálásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk. Múlt csütörtök óta pályázhatnak a bankok a "fogyasztóbarát lakáshitel" minősítésre, amely az eddiginél olcsóbbá teheti az ügyfelek számára a fix kamatozású lakáshiteleket. Nyilván nem tehetik meg a bankok, hogy nem kínálnak ilyen hiteleket, így adódik a kérdés: mennyit bukhatnak a kamatfelár...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái