Előfizetői tartalom

Vadiúj lakások 2-3 évre felvett hitelből? Újra divat Magyarországon

A lakásépítések felfutása duplán megéri a bankoknak: a jellemzően 10-20 évre kihelyezett lakossági lakáshitelek mellett az általában 2-3 éves futamidőre folyósított fejlesztői projekthitelek iránti kereslet is dinamikusan nő. A bankok így egy lakásfejlesztés mindkét oldalán tudnak hitelezni. A lakáshitelekkel sokat foglalkozunk, most röviden a lakásfejlesztési célú projekthitelek piacát mutatjuk be a jegybank adatai és Hegedüs Gábor, az FHB főosztályvezetője segítségével. A piac legnagyobb kockázatának ma a kivitelezési költségek drasztikus emelkedése tűnik.

Ahogy néhány hónapja írtunk róla, ismét kezd visszatérni az élet a hazai projekthitelek piacába, amelynek jó részét a kereskedelmiingatlan-hitelek, többek között a bérbe adott irodaházak finanszírozása teszi ki. Az MNB kérésünkre elküldött adatai szerint tavaly több mint kétszer annyi projekthitelt helyeztek ki a hazai bankok, mint a 2014-es mélyponton, igaz, azt nem tudni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái