Előfizetői tartalom

Elszabadulhat a pokol a magyar lakáshiteleknél?

Az FHB, a takarékszövetkezetek, az Erste, a K&H és az MKB után tegnap az OTP is megkapta az engedélyt az MNB-től "minősített fogyasztóbarát lakáshitel" nyújtására. Az elsőként megjelent hirdetmények alapján valóban olcsóbbak ezek a fix kamatozású hitelek az eddig megszokottnál, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy 3,5, 10 év múltán ezeknek a törlesztőrészlete is jócskán megugorhat, ha a kamatkörnyezet a következő kamatforduló-napig mostohára változik. Megnéztük, mennyivel.

Mit tudnak a fogyasztóbarát lakáshitelek?Három fő erényét látjuk az MNB és a bankok által közösen kitalált fogyasztóbarát lakáshiteleknek:korlátozva van a folyósítási díjuk (0,75%) és az előtörlesztési díjuk is (1%, LTP-ből való törlesztés esetén 0%), szabályozták a hitelfolyamat gyorsaságát (az értékbecslés elkészülte után 15 munkanapon belül jön a hitelbírálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés