Előfizetői tartalom

Félelmetes fegyvereket fejlesztett titokban a világot rettegésben tartó ország

Huszák Dániel
Talán még sosem volt ennyire közel a háború újbóli kirobbanásához Észak-Korea és az Egyesült Államok szövetségesi köre, a minap Kim Dzsongun konkrétan be is jelentette, hogy ballisztikus rakétát tervez kilőni az amerikai fennhatóság alá tartozó Guam mellé. Az elszigetelt országnak azonban nem feltétlen csak a korszerűtlen vagy éppen kísérleti stádiumban lévő interkontinentális rakétái jelentik a legnagyobb fenyegetést, hanem számos olyan suttyomban fejlesztett, modern fegyver, amelynek pontos paramétereiről maximum találgatni lehet. Bemutatunk néhány titokzatos, meglepően modern észak-koreai fegyvert.

5. OICW-másolatAz XM29-es utolsó prototípusa, egy amerikai katona kezében. Fotó: Wikimedia Commons / U.S. Army, Ghostrecon.netAz észak-koreai gyalogság elsősorban mennyisége és nem technológiai felszereltsége miatt lehet veszélyes. Az ország hadserege a 700 ezerre becsült aktív katona mellett mintegy 4,5 millió tartalékost is mozgósítani tud, a kettő együtt pedig a világ második...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái