Előfizetői tartalom

Még soha nem látott ajándékot kapnak Matolcsyéktól a magyar lakáshitelesek

Tovább lazított tegnap monetáris politikáján a Magyar Nemzeti Bank. Bár az alapkamat 0,9%-on maradt, a piaci hitelek szempontjából mérvadó referenciahozamok a tegnapi bejelentésnek köszönhetően várhatóan tovább csökkennek. Olyannyira, hogy a lakossági és vállalati forinthitelek szempontjából leginkább mérvadó Budapesti Bankközi Kamatláb (BUBOR) 21 éves történetében először negatív tartományba kerülhet. Nagyon úgy tűnik, ez az MNB-nek sem lenne ellenére. Most elmagyarázzuk, hogyan működik a BUBOR, és megnézzük, mit jelent a 0%-os mérföldkő a hitelek kamata és törlesztőrészlete szempontjából.

A monetáris politika is kiemelt téma lesz október 5-ei Budapest Economic Forum 2017 konferenciánkon, regisztráljon Ön is! Budapest Economic Forum 2017 INFÓJELENTKEZÉS Kisebb megállásokkal 2012 augusztusa óta csökkennek a hazai bankközi kamatok. Első ránézésre tehát nincs nagy újdonságértéke...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái