Előfizetői tartalom

Kiszáll az állam a Gránit Bankból, bejelentették az új többségi tulajdonost

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója nyerte a társaság 36,5%-os állami részvénycsomagjára kiírt tendert, így ő lesz a bank többségi tulajdonosa. Az ajánlott ár Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai bejelentése szerint 4,5 milliárd forint, miután az állam csaknem 4,3 milliárd forintot fektetett a társaságba az elmúlt 5 évben. A fiókhálózat nélküli, egyúttal az egyik leginnovatívabbnak számító hazai bank idén is nagy mértékben növelte méretét, és több mint négyszeresére, 1 milliárd forint közelébe tornázta fel nyereségét. Hegedüs Évát kérdeztük.

Portfolio: Milyen feltételekkel és milyen áron szerez részesedést a Gránit Bankban? Hegedüs Éva: A Gránit Bank az elmúlt hétéves működése során mindvégig többségi magántulajdonú társaság volt, jelenleg is szórt tulajdonosi struktúrával rendelkezik. Az alapító tulajdonos Demján Sándor mellett a kezdetektől fogva nem csak vezérigazgatója, hanem részvényese is vagyok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés