Előfizetői tartalom

Hússzor nagyobb az OTP-nél, és Magyarország a gyöngyszeme

Aki azonnal kitalálta, hogy a címben szereplő rejtvény megfejtése az UniCredit, annak talán nem fognak nagy meglepetést okozni alábbi cikkünk ábrái. Mások azonban meglepődhetnek, ha megmutatjuk, milyen nagyok a különbségek a Magyarországon működő külföldi nagybankok méretében, és hogy hazánk milyen nagy (esetenként pedig kicsi) szerepet kap e bankcsoportok pénzügyi sorsának alakulásában. Anyabanki-leánybanki összehasonlításunk következik.

Méret: az UniCredit a legnagyobb, az OTP a legkisebbA hazai nagybankok közül jelenleg 6 rendelkezik anyabankkal, amennyiben a nagy OTP Csoportot a magyarországi tevékenység anyabankjának tekintjük. Közülük kimagaslik méretével a két olasz bankcsoport, az UniCreditnek például 800 milliárd euró feletti az eszközállománya, vagyis megközelíti a magyar GDP 8-szorosát, egyúttal 20-szor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés