Előfizetői tartalom

Örömhírrel indította a napot az Erste Bank

Az elemzői várakozásokat meghaladó, 329 millió eurós adózott eredményről számolt be a negyedik negyedévre az Erste Group. Az összes fő bevételi tétel magasabb lett a vártnál, a nem teljesítő hitelek aránya 4%-ra csökkent, és negyedik egymást követő évben, ezúttal 7%-kal nőtt a hitelállomány. A bankcsoport 1,3 milliárd eurós éves profitjához a magyar leánybank 165 millió euróval (közel 50 milliárd forint) járult hozzá. Az Erste Group 1,2 eurós osztalékot fizethet idén részvényenként, ami 20%-kal magasabb az egy évvel korábbinál.

Az összes fontosabb bevételi soron sikerült felülmúlnia a várakozásokat az Erste Groupnak ma reggel közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésével. Ugyanakkor a működési ráfordítások még nagyobb mértékben tértek el felfelé a Reuters konszenzusától, így a működési eredmény némileg elmarad a várttól. Az eredményszámokat végül a céltartalék-képzés mentette meg...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái