Előfizetői tartalom

Van egy ország, ahol óránként kibukik egy újabb banki csalás

Portfolio
Komoly bizalmi válságtól szenved az indiai bankszektor, hiszen idén februárban egy 2 milliárd dolláros csalás bukott ki az egyik legnagyobb állami banknál, a Punjab National Banknál, egy friss statisztika szerint azonban a 2017-es pénzügyi évben átlagosan óránként (!) jelentettek be valamilyen csalást, visszaélést.

2016 áprilisa és 2017 márciusa közt az indiai hitelintézetek 12 533 csalást jelentettek be, összesen 2,79 milliárd dolláros értékben - derül ki az Institutional Investor Advisory Services jelentéséből, melyet a Quartz szemlézett. KC Chakrabarty, az indiai jegybank (RBI) volt elnökhelyettese szerint a gyenge belső ellenőrzési rendszerek, a felügyeleti szervek ellenőrzési hiányosságai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés