Előfizetői tartalom

Minket irigyelnek: hajmeresztő 3 évtől védték meg Matolcsyék a magyar devizahiteleseket

Több mint három év után először a devizahitelek forintosítási árfolyama közelébe csökkent a napokban a svájci frank árfolyama. Ha nem történt volna meg 2015-ben az MNB vezényletével végrehajtott forintosítás és devizahitel-elszámolás, akkor jóval magasabb törlesztőrészletet fizettek volna a magyar jelzáloghitelesek az elmúlt három évben. A többség tartozása még mindig magasabb lenne az eredetileg felvett forintösszegnél, az MNB laza politikája pedig nem tudta volna tovább csökkenteni az adósok terheit. Kiszámoltuk, mennyit spórolt eddig egy tipikus frankhiteles ebben a három évben.

Gyorsan pénzre van szükséged? Használd a Pénzcentrum hitelkalkulátorát! A napokban 258,5 forintra csökkent a svájci frank árfolyama, így több mint három év után először közel került ahhoz a 256,47 forintos szinthez, amelyen 2015. február 1-jével egy 2014 novemberi döntés alapján forintosították a lakossági devizaalapú jelzáloghiteleket Magyarországon. Emlékezetes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés