Előfizetői tartalom

Döntött az EU: új világ jön a brókercégeknél

Az Európai Bizottság 2017. decemberben tette közzé a befektetési vállalkozások prudenciális keretrendszerének felülvizsgálatáról szóló átfogó javaslatcsomagját. Ez teljesen új alapokra helyezné a befektetési vállalkozások szabályozását, illetve tőkekövetelmény számítását. De mi okozza jelenleg a problémát, hogyan fogja ezt kezelni a jövőben a befektetési vállalkozások három osztályba sorolása és milyen új logikával kell az intézményeknek a tőkekövetelményeit kiszámítani? Az új rendszer egyszerűbb és átláthatóbb lehet, mert a végzett tevékenységek jellegének és méretének kockázataihoz igazodva határozza meg a követelményeket.

Mi okozza jelenleg a problémát és mi a módosítások célja?Jelenleg két különálló uniós irányelv és rendelet határozza meg a befektetési vállalkozások engedélyezését és működését ("MiFID/MiFIR"), valamint tőkekövetelmény számítását ("CRD/CRR"). A fő probléma, hogy az utóbbi elsősorban a hitelintézetek átfogó szabályozását célozza, így nem igazodik a befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés