Előfizetői tartalom

Milyen 4%-os növekedés? Nincs ember, aki dolgozzon Magyarországon

Ma már nem működik, hogy külön beszéljünk európai és magyar gazdaságról, mert még az európait is nagyon nehéz elvonatkoztatni a globális kilátásoktól, hát még a magyart az európaitól - mondta Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője a Portfolio-nak adott interjúban. Szerinte ilyen körülmények között arról beszélni, hogy egy gazdasági miniszter maga szállítja majd a 4%-os GDP-növekedést, inkább káros, hiszen ezzel azt mondjuk, hogy olyan dolgok felett van hatalmunk, amelyek felett valójában nincsen. A szakember emellett beszélt arról is, mi lehetne a megoldás a munkaerőhiányra, mikor térhet vissza az infláció Magyarországra és meddig maradhat fenn a stabilitás a forint piacán.

Az európai gazdaság az év első hónapjaiban váratlanul lelassult, a magyar viszont még a várakozásokhoz képest is durván erősen kezdett. Indokolt átírni az év eleji várakozásokat? Szerintem az ma már nem működik, hogy külön beszéljünk európai és magyar gazdaságról. A munkaerő-piaci térképet nézve jól látszik, hogy a nyugati és középső része szinte teljes egészében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái