Előfizetői tartalom

Megvédi az MNB a magyar családokat, és ez még nem minden

A helyes cél érdekében tett helyes lépés az MNB mai bejelentése az adósságfékszabályok módosításáról, amit már a piac is várt. Senkinek nem érdeke ma Magyarországon, hogy a kamatkörnyezet nagyobb emelkedése előtt talán csak egy-két évvel az egykori devizahitelekéhez fogható törlesztőrészlet-emelkedésnek tegye ki háztartások százezreit - és ezt jó, ha a már létező szabályok is lekövetik. A módosításnak azonban a "magyar családok megvédése" mellett érdemi mellékhatásai is lehetnek, amelyek már nem minden körülmények között lesznek pozitívak.

Most vennél fel hitelt? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!Szigorítás vagy valami más?Először is érdemes helyére tenni a magyar adósságfékszabályok várható módosítását: nem tisztán szigorításról van szó. Ellentétben több országgal (Nagy-Britannia, Franciaország, Svájc, Svédország, Csehország, Szlovákia stb.), ahol máris sor került a banki szabályozás szigorítására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés