Előfizetői tartalom

Lesajnálták őket, aztán feltalálták a tökéletes készpénzgyilkos csodafegyvert

"Klarnázd meg!"- hangzik el egyre gyakrabban ez a kifejezés, ha valaki a svéd startup segítségével megrendel valamit, aztán nem fizet, csak harminc nappal átvétel után. Bő tíz éve még durván befürdött a cég ötlete egy startupversenyen, ma már viszont 2,25 milliárd dollárt ér a Klarna és az észak-európai e-kereskedelmi piac tizedét a kezében tartja, ráadásul banki licenccel is rendelkezik. Ha mindez nem volna elég, a befektetők is imádják, megnéztük, miért.

"Klárnázd meg", fizess későbbAkár más elektronikus fizetéssel foglalkozó startupok, a Klarna is elsősorban az online kereskedelemben vetette meg a lábát. Mégsem egy újabb PayPaltól vagy AliPayről van szó, hiszen itt nem kizárólag azonnali fizetésre van lehetőség, hanem mikrohiteleket is kínálnak, sőt, banki licenccel is rendelkeznek és hamarosan egy e-kereskedelmi/bankolási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés