Előfizetői tartalom

A kirúgott banki dolgozók és a bezárt bankfiókok országa lettünk

Egy-két bank kivételével véget ért a tömeges fiókbezárások és létszámleépítések időszaka a magyar bankszektorban. Így is látványos a változás, ami végbement: a Portfolio friss gyűjtése alapján a 10 legnagyobb lakossági bank fiókszáma 28%-kal (több mint 420 egységgel), alkalmazotti létszáma pedig 10%-kal (több mint 3100 fővel) csökkent egy évtized leforgása alatt. Mára szétvált a két trend: a banki dolgozók létszáma tavaly óta ismét nő az üzleti aktivitás növekedésének köszönhetően, a fiókszám viszont tovább csökken Magyarországon, többek között a digitalizáció és a takarékszövetkezetek konszolidációja miatt.

A 10 legnagyobb magyar bank alatt ezúttal a legnagyobb fiókhálózattal rendelkező, lakossági szolgáltatásokban is aktív kereskedelmi bankokat értjük, ezeket vizsgáltuk meg részletesebben. Az alkalmazotti létszám és a fiókszám szempontjából is meghatározónak tűnik, melyik bank mennyire erős a retail üzletágban. Adataikat az alábbiakban konszolidáltan (hazai leánycégekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés