Előfizetői tartalom

Most lesz csak igazán érdekes a 0%-os magyar lakáshitel

Palkó István
Megjelent az adósságfékszabályok október 1-jei szigorításáról szóló MNB-rendelet. Az új szabályozás azzal jár, hogy a legolcsóbb, változó kamatozású lakáshiteleket az eddigi korláthoz képest kétszer akkora jövedelem, feleakkora hitelösszeg vagy jóval hosszabb futamidő mellett lehet majd igényelni. Az élelmes ügyfelek azonban nem búsulnak a változás miatt: lakás-takarékpénztári szerződésekkel jól alkalmazkodhatunk az új szabályokhoz, és még mindig "kikeverhetjük" magunknak a szinte hihetetlenül hangzó, 0%-os kamatozású lakáshitelt is.

Most venne fel lakáshitelt? Használja a Pénzcentrum kalkulátorát!A rendelet csak a héten jelent meg, az MNB viszont már június 18-án bejelentette, hogy a legrövidebb (5 év alatti) kamatperiódusú, egyúttal legolcsóbb jelzáloghiteleket az eddigi 50% helyett már csak legfeljebb 25%-os jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) mellett lehet majd igényelni október 1-jétől....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái