Előfizetői tartalom

Magyar nyugdíjpénzek milliárdjai égtek el pár hónap alatt

Portfolio
Az első negyedév után a másodikban sem sikerült talpra állniuk az önkéntes és magán-nyugdíjpénztári teljesítményeknek, a részvénypiacok hektikussága és az emelkedő kötvényhozamok az önkéntes kasszák esetében közel 1%-os, a magánkasszáknál pedig 1%-ot meghaladó negatív teljesítményt eredményeztek. Az MNB friss statisztikáiból kiderül az is, hogy a második negyedévben az önkéntes pénztári tagok száma is csökkent, a gyenge teljesítmény miatt pedig mindkét pénztártípusban megnőtt a készpénz és bankbetétek aránya.

Kevesebb tag az önkéntes kasszákbanAz MNB legfrissebb adatai szerint június végével 1,14 millió tagja volt az önkéntes nyugdíjpénztáraknak, ami az első negyedévhez képest több mint ezer fős létszámcsökkenést jelent. A második negyedévben közel tízezer új taggal bővült a szektor, de ez sem volt elég a kilépők és a nyugdíjba lépők számának ellensúlyozására.Az idei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés