Előfizetői tartalom

Valakik nagyon jól járnak azzal, ha az állam alacsony nyugdíjat fizet

Különösen jó év volt a tavalyi a világ életbiztosítási piaca számára. Az egy évvel korábbi 3,7% után 2017-ben 5,0%-kal nőtt a piac díjbevétele, és 17%-kal emelkedett az 50 legnagyobb szereplő piaci értéke. Kettészakadt azonban mára a globális piac: bár sokan még mindig nem érték el a válság előtti csúcsot, a fejlett országok biztosítási piaca telítődött. Elsősorban azokban az országokban jók a növekedési számok és a kilátások, amelyekben szerények az állami nyugdíjkifizetések és fejletlen a vagyonkezelési piac.

Piaci érdekességekSok érdekesség kiderül a McKinsey friss elemzéséből a világ életbiztosítási piacára vonatozóan. Az alábbiakat emelnénk ki: A válság igencsak megviselte a világ 100 legnagyobb biztosítóját, piaci kapitalizációjuk ugyanis a 2007-es 2100 milliárd dollárról 2008-ra 1000 milliárd dollárra esett, és 7 évbe telt ismét elérni a válság előtti szintet. Ma...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái