Előfizetői tartalom

Világraszóló húzásra készül Putyin gigabankja

Gondolt egyet a legnagyobb orosz bank menedzsmentje és úgy döntött, többet nem a pénzintézetekkel akar versenyezni, hanem frontális támadást indít a techcégek ellen és a teljes bankot átalakítja egy óriás méretű fintechcéggé. Mesterséges intelligencia, lakás-ökoszisztéma, agilis módszertan, online hitelezés - szinte az összes, pénzügyi intézményeknél használatos modern technológiát adaptálni szeretné a Sberbank 2020-ra, hosszú távon növelve bevételeit és csökkentve költségeit ezzel. Közben egyébként komplett befektetési portfóliót építenek ki különféle techcégekből; bevásároltak az e-kereskedelem, egészségügyi és biometrikus azonosítással foglalkozó szektorba is.

Nagy célok 2020-raA Sberbank Oroszország legnagyobb bankja, 110 millió lakossági ügyfele van, havonta 60 millióan fáradnak be bankfiókjukba és 14 500 fiókot üzemeltetnek, digitális csatornáikon pedig naponta 13 millió látogatást bonyolítanak le, ráadásul övék az orosz lakossági bankbetétek több mint fele. Herman Gref, a Sberbank vezérigazgatója tavaly decemberben közölte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés