Előfizetői tartalom

10 elképesztő újítás, ami gyökeresen átváltoztat mindent, amit a pénzügyekről tudunk

Gyökeres változásnak indult a pénzügyi szektor az elmúlt években a különféle technológiai innovációknak köszönhetően. Az átalakulást pedig már közel sem a hagyományos pénzintézetek, hanem kicsi, "digitális bennszülöttek" katalizálják, melyeknek köszönhetően a bankolás szépen lassan teljesen digitálissá válik. Megnéztünk tizet a legfontosabb, pénzügyi piacokat átformáló innováció közül a világon.

1-3. MobilfizetésFotó: ShutterstockBár hazánkban még egy kevésbé elterjed megoldásról van szó, a világ másik végén, Kínában már a lakosság több mint fele használja valamilyen formában a mobilfizetést, vélhetően innen is kezdi majd meg hódítását a két kínai techtitán, a Tencent és az Ant Financial mobilfizetési megoldásaival. Utóbbi például nemrég Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés