Előfizetői tartalom

Bombát robbantott a leleplező jelentés: tíz éve rohad a világ egyik legnyereségesebb bankszektora

Down-szindrómásoknak értékesített biztosítás, személyre szabott pénzügyi tanácsadás halott embereknek, kartellezés, pénzmosás, korrupció - egy évtizeden át nagyjából mindennaposak voltak az ausztrál pénzügyi szektorban az ilyen visszaélések. A felügyelet ráadásul ölbe tett kézzel nézte a csalásokat, egészen 2017 novemberéig, amikor már a hitelüket vesztett bankok maguk kértek átfogó vizsgálatot, hogy tiszta lappal indulhassanak. Tegnap elkészült a vizsgálat eredményeiről szóló jelentés, 76 pontból álló, a teljes ausztrál pénzügyi szektort érintő szabályozást javasolt benne a felügyelet, melyet a kormány be is tervez vezetni.
Egy évtizeden át szemet hunyt a felügyelet12 hónapon át vizsgálódott az ausztrál bankfelügyelet, a Banking Royal Commission Kenneth Hayne felügyelő vezetésével az ausztrál bankszektorban. Közel egy évtizeden át rengeteg bejelentés érkezett a pénzintézetek visszaéléseiről, a pénzintézeti lobbi viszont egészen 2017 novemberéig meggátolta a kormányt a vizsgálat elrendelésében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái