Előfizetői tartalom

Óriásit kaszált az Orbán-kormány egykori ellensége - Mi folyik a háttérben?

2015. február 9-e - ezt a napot máig emlegetik a magyar bankszektorban. Ez volt ugyanis az a fordulópont, amikor az Erstének és az EBRD-nek tett szándéknyilatkozattal megindult a magyar kormány és a hazai bankszektor kapcsolatának normalizálódása. Már-már esküdt ellenségekből együttműködő partnerek lettek, és időközben a piaci környezet is a felismerhetetlenségig megváltozott. Láss csodát: az előző négy év majdnem 1000 milliárd forintos vesztesége után a következő négy évben csaknem 1700 milliárd forintnyi nyereséget értek el a magyar bankok. Ez utóbbi több mint harmadát, 648 milliárd forintot a tavalyi évben kasszírozták be a hitelintézetek. Hogy ez miként jött nekik össze 2018-ban, arról most 12 vadonatúj ábrát mutatunk, részletesebben pedig a témával április 11-ei Hitelezés 2019 konferenciánkon foglalkozunk.

Hitelezés 2019 Érdemes regisztrálni a rendezvényre: Információ és jelentkezés A korábbiakhoz képest egészen új, konszolidált szemléletű banki statisztikákat tett közzé tegnap a Magyar Nemzeti Bank a magyar hitelintézeti szektor teljesítményéről. A korábbi egyedi, intézményi szintű megközelítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés