Előfizetői tartalom

Megérkezett az újabb nagy lakástakarék-bejelentés!

Az állami támogatás tavaly októberi megszüntetése után is látnak még egyesek üzleti lehetőséget egy lakás-takarékpénztár működtetésében, sőt bővítésében. Ennek legújabb bizonyítékaként az Erste Bank ma bejelentette: megvásárolja az Aegon Lakástakarékpénzár 64 ezer megtakarítási szerződésből álló portfólióját. A magyar lakás-takarékpénztári szektor szereplőinek a száma ezzel négyről háromra csökken, az Erste pedig a Fundamenta és az OTP után új termékekkel tér vissza a piacra. Nagy kérdés, mekkora lesz a kereslet a mindössze 1-2%-os éves hozamot ígérő rendszeres megtakarítások iránt.

Lakáshitelt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!Kivonul az Aegon a szektorbólPiaci információink szerint több hazai nagybank is komolyan érdeklődött Magyarország legkisebb és legújabb (2014-ben indult) lakáskasszája, az Aegon Lakástakarékpénztár iránt. A cég eddig ugyan veszteségesen működött, de ez feltehetően nem a relatíve kicsi portfólió jövedelmezősége...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái