Előfizetői tartalom

Csurran-cseppen a CIG Pannóniának az új bizniszekből

Stagnáló díjbevételekkel, megugró értékesítési számokkal és növekvő költségszinttel zárta 2019 első negyedévét a CIG Pannónia - mutatja a biztosítócsoport ma reggel közzétett konszolidált beszámolója. Az adózott eredmény 16%-kal 577 millió forintra csökkent. Az értékesítésben egyre határozottabban kezdenek látszódni az új üzleti kapcsolatok: a Magyar Közút és egyes takarékszövetkezetek csoportos szerződései, valamint a Nemzeti Közművekkel értékesített csoportos szerződések is megjelentek az új szerzési számokban, a nyereségre viszont egyelőre nincsenek érdemi hatással.

Elemzői várakozás ezúttal sem érkezett a biztosító idei első három hónapjáról, így elsősorban az egyévvel korábbihoz tudjuk hasonlítani a biztosítócsoport teljesítményét. Az éves összehasonlítást kissé nehezíti, hogy a csoport 2018 végén (ahogy megírtuk) a biztosítási szerződések besorolását illetően módosította számviteli politikáját, így például az egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés