Előfizetői tartalom

Robbanás a magyar biztosítóknál - Mi történt?

Rég látott, 14,8%-os díjbevétel-robbanást hozott a magyar biztosítók számára 2019 első negyedéve, miközben a nyereségük valamivel 22 milliárd forint fölött stagnált. A piac bővülése mögött azonban több átmeneti tényezőt is találunk, ilyen a baleseti adó beépítése a biztosítási díjakba, illetve az egyszeri díjas vegyes életbiztosítások szokatlan értékesítési dömpingje. Ez utóbbiak, illetve a kötelező biztosítások nélkül 4,1%-kal nőtt a piac, ami szerény teljesítmény a jelenlegi gazdasági környezetben.

Business and Finance Summit 2019 - CFO of the year Hasonló pénzügyi témák lesznek terítéken a Portfolio szeptemer 12-ei Business and Finance konferenciáján, érdemes regisztrálni. Információ és jelentkezés Közzétette a Magyar Nemzeti Bank a magyar biztosítók első negyedéves statisztikáit. Kiderült:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés