Előfizetői tartalom

Nagyot szól a CSOK: még soha nem látott információk az állami ingyenmilliókról

Palkó István
Két hét múlva, július 1-jén új világ kezdődik a magyar családtámogatási rendszerben: nemcsak a babaváró hitel és a falusi CSOK indul el, hanem a meglévő CSOK egyes szabályait is átírta a kormány. A változások apropóján utánajártunk, mekkora összeg jutott el eddig a magyar családokhoz. Mint megtudtuk, 2016 elejétől idén március végéig összesen 82 ezer CSOK-szerződést kötöttünk 256 milliárd forint összegben. A szerződésszám kétharmada használt, az összeg kétharmada új lakásokhoz kötődik. A támogatások 70%-át mindössze kettő, hazai irányítású bankcsoport közvetítette, az összeg 60%-a pedig a legalább három gyereket vállaló, új építésű lakásba költöző mintegy 16 ezer családhoz került.

Lakáshitelen töröd a fejed? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával!Beszéljenek a számok!2015 nyarán indult el a korábbi szocpolt és utódjait felváltó CSOK a gyermekvállalás és a lakáspiac fellendítésére. Igazán bőkezű azonban 2016 elejétől lett a rendszer, azóta idén március végéig összesen 81 752 támogatási szerződés született 256 milliárd forint értékben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái