Beszáll a napelembizniszbe a Fundamenta
Bank

Beszáll a napelembizniszbe a Fundamenta

Portfolio
Napelem rendszerek közvetítésébe kezd a Fundamenta, a társaság közleménye szerint az új tevékenység kitér ezen rendszerek finanszírozására is.
A korábbi lakástakarékpénztári-lakásfinanszírozói szerepkörét bővítve, új piacok felé nyit a Fundamenta. A tervezett újítások egyike a cégcsoporton belüli "ökoszisztéma-rendszer" beindítása. Ennek első lépése a Fundamenta Solar, azaz a napelem rendszerek közvetítése.

A napelem rendszerek finanszírozásának és értékesítésének megkezdése az öngondoskodás és az előtakarékosság koncepcióján alapul. A család villanyszámlájának összegét jelentős mértékben képes csökkenteni a napelemek felszerelése, ezáltal a jövőbeli pénzügyi terheiket mérsékelhetik a beruházással.

A napelemes rendszerek műszaki megoldásai mára már kiforrottak, míg az elmúlt években jelentősen csökkent a rendszerek ára, így ma már elérhetők a lakosság széles köre számára. A rendszerek alacsony karbantartási költséggel működnek és teljesítményük a magyarországi éghajlati viszonyok mellett jól becsülhetők.

Tavaly több mint harmadával bővült a - többségében a háztartások által telepített - napelem rendszerek nyújtotta energia mennyisége. 2018-ban közel 11 ezer háztartási méretű kis-erőművet telepítettek az országban. Az új telepítések 83 százaléka (8900 darab) lakossági beruházással jött létre. Ezzel a becslések szerint 2018 végére több mint 40 ezerre emelkedhetett a háztartási méretű kis-erőművek száma, amelyből 32 ezer napelem rendszerrel a háztartások rendelkeznek.

Címlapkép: MTI/Kollányi Péter
FrankfurtTőzsde
allampapir
BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
trump
GettyImages-1185431673
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Megjött az MNB indoklása a mai döntés után!